Чи поїде Руслана на Євробачення до Ліверпуля: коментарі від співачки та організаторів

В українському шоу-бізнесі назріває новий скандал навколо міжнародного пісенного конкурсу Євробачення-2023. Кілька днів тому режисер-постановник Герман Нєнов оголосив українських артистів, які вийдуть на сцену Євробачення у півфіналі та фіналі. Серед них не виявилося переможниці Євробачення-2004 року співачки Руслани - це неабияк обурило частину українського суспільства – у соцмережах піднялась хвиля невдоволення та бажання пояснень – хто і яким чином обирав артистів від України, які мали вийти на сцену в Ліверпулі? 

Руслана
Руслана

Суспільне Мовлення, яке є членом Європейської мовної спілки, організовує і проводить відбір пісні та представника від України, а також забезпечує участь представника України на Пісенному конкурсі Євробачення-2023, дало відповідь.

Переможницю Євробачення-2004 Руслану начебто було включено до програми пісенного конкурсу і що співачка і її команда знають про ці плани, і більше того — вже провели необхідну підготовку.

Євробачення
Євробачення

Також в офіційному коментарі йдеться, що «BBC, яке займається плануванням шоу, залучило цьогоріч рекордну кількість українських артистів до подій навколо та під час Євробачення. Детальна інформація залучення артистів є конфіденційною до моменту офіційного оприлюднення організатором.

На сьогодні ми можемо лише наголосити, що Руслана виступатиме у низці форматів, які відбуватимуться до та під час проведення Євробачення в Ліверпулі, зокрема у фіналі конкурсу. Наскільки нам відомо, ВВС має намір включити Руслану до фіналу Євробачення-2023».

Руслана
Руслана

А ось офіційний коментар самої Руслани щодо її участі в Євробаченні-2023.

«Мене питають, чи буду я стояти на сцені Євробачення, яке буде відбуватись від імені України, і пройде в Ліверпулі. Я цього не знаю.
Станом на сьогодні я не маю жодної пропозиції чи офіційного запрошення від організаторів Євробачення, Національної суспільної телерадіокомпанії України та BBC.

На головній сцені Євробачення мій виступ не запланований ні у фіналі, ні у півфіналах.

Руслана
Руслана

Моєю командою мені надана інформація, що взята з офіційних джерел:

У півфіналах Пісенного конкурсу Євробачення-2023 9 та 11 травня як запрошені зірки виступатимуть Марія Яремчук, Юлія Саніна, В’ячеслав Дрофа (OTOY), Alyosha, Злата Дзюнька. Вони вийдуть на сцену Євробачення-2023 в Ліверпулі у перервах між виступами конкурсантів.

Гранд-фінал цьогорічного Пісенного конкурсу відкриють переможці Євробачення-2022 Kalush.

Під час цьогорічного шоу на сцену вийдуть українські зірки Євробачення: Jamala  Verka Serduchka, Тіна Кароль та гурт Go-A. Артисти виконають свої конкурсні пісні в новому аранжуванні у поєднанні з класичними британськими хітами.

Звичайно буде шкода, якщо «Дикі Танці» не звучатимуть на сцені Ліверпуля. У цієї нашої пісні славна історія. Я чекаю і дивлюся, як розвиватимуться події далі і не даю поки жодних коментарів. Я просто чекаю. Від мене, на жаль, мало що залежить в цій ситуації. Не я приймаю рішення».

Руслана
Руслана

Тож Руслана просить поради у своїх підписників у Фейсбук – як їй діяти – їхати або ні? А ще співачка зазначила, що все ж таки з’явиться у низці заходів Євробачення:

«В Ліверпулі я вже підтвердила свою участь у двох сайд-івентах (додаткових активностях на майданчиках, що працюють для єврофанів та гостей Ліверпуля). 

Один з них - це колаборація з Англійською Національною Оперою, про другий - я напишу згодом».