Анджеліна Джолі пішла з поста посла ООН у справах біженців через 20 років

Американська акторка Анджеліна Джолі оголосила про те, що залишає свою посаду посла добрї волі управляння верховного комісара ООН у справах біженців. Цю посаду Джолі обіймала 20 років і за цей час побувала у найгарячіших місцях – від Сомалі Сірії до України. Основною з причин акторка назвала те, що вона відчуває, що зараз треба «працювати по-іншому». 

«Сьогодні після більш ніж 20 років я залишаю свою роботу в ООН у справах біженців. Я вірю в багато речей, які робить ООН, особливо в життя, які вона рятує через надання екстреної допомоги. УВКБ ООН повне дивовижних людей, які щодня змінюють життя людей. Біженці – це люди, якими я захоплююся найбільше у світі, і я присвятила роботі з ними все своє життя. 

Я вдячна за привілей і можливість працювати з багатьма видатними та відданими польовими офіцерами УВКБ ООН та іншими колегами, які рятують життя по всьому світу, а також служити спеціальним посланником. Я продовжуватиму робити все, що в моїх силах, у наступні роки, щоб підтримати біженців та інших переміщених осіб. Після 20 років роботи в системі ООН я відчуваю, що настав час для мене працювати по-іншому, безпосередньо співпрацюючи з біженцями та місцевими організаціями та підтримуючи їхню адвокацію для пошуку рішень», - каже Анджеліна Джолі. 

Анджеліна Джолі
Анджеліна Джолі пішла з поста посла ООН у справах біженців через 20 років

«Анджеліна Джолі дуже довго була важливим гуманітарним партнером УВКБ ООН. Ми вдячні їй за десятиліття служіння, її відданість і те, що вона зробила для біженців і людей, змушених тікати. Після довгої та успішної роботи з УВКБ ООН я ціную її бажання змінити свою роботу та підтримаю її рішення. Я знаю, що проблема біженців залишиться близькою для неї, і я впевнений, що вона приверне таку ж пристрасть і увагу до ширшого гуманітарного портфоліо. Я з нетерпінням чекаю нашої подальшої дружби», – сказав Верховний комісар ООН у справах біженців Філіппо Гранді.

Анджеліна Джолі
Анджеліна Джолі покидає пост, але не полишає роботи в гуманітарній сфері

Читайте також, як Джолі допомогла бджолам та підтримала жінок-бджолярок

Фото: сайт ООН