Аліна Байкова про скандальний вихід в Каннах: «Мене заарештували і попросили залишити килим»

Українська топ-модель Аліна Байкова звернулася до організаторів Каннського кінофестивалю, після того, як вони її змусили піти геть з червоного хідника через наряд з антипутінським гаслом. В один із прем’єрних вечорів 76-го Каннського фестивалю Байокова вийшла перед фотокамерами у короткій спідниці, на якій блакитними літерами було написано F*ck You Putin. Охорона не забарилася, оточила топ-модель та попросила залишити святковий хідник.

Аліна Байкова
Аліна Байкова

Своє обурення діями організаторів європейського кінофестивалю Аліна Байкова написала у пості в Інстаграм: 

«Ось доказ «РЕАЛЬНОЇ ПІДТРИМКИ» України! Мене заарештували та попросили залишити килим, оскільки Фестиваль не хоче займатися політикою (вони б дозволили мені продовжити килим, не розстібаючи піджака).

Так, я і всі мої громадяни також хочемо продовжувати жити нашим прекрасним життям. Але ми не можемо! У нас забрали життя. Моїх співгромадян щодня вбивають росіяни! Для чого? Росіяни щойно відсвяткували звільнення Бахмута. Вони там усіх повбивали і повністю стерли це місто. Від кого і для чого звільнили? Що відбувається? І чому ми маємо так страждати?

Вам не здається, що ми, українці, втомилися від цієї війни так само, як вам набридло про неї слухати?»

Аліна Байкова у жовтій сукнф
Аліна Байкова була змушена піти з червоного хідника Канн

Аліна Байкова наголосила, що український президент неодмінно публікує новини кожного дня, щоб люди не забули, що війна все ще триває і це має закінчитися! Також вона звернулася до росіян:

«А росіяни мають піти з нашої землі і залишити нас у спокої! Прийміть той факт, що ми вільна і демократична країна, не хочемо бути під їхнім контролем! Ми не зупинимось, поки вони не залишать нас у спокої!»