Актор Дмитро Лінартович був поранений в боях за Соледар

Український актор театру та кіно Дмитро Лінартович, зірка фільму «Той Хто Пройшов Крізь Вогонь», отримав серйозне поранення в боях за Соледар. Він з початком повномасштабної війни пішов служити до лав Збройних Сил України, є розвідником 46-го окремого десантно-штурмового батальйону. Чоловік звернувся на відео до українців просто під час евакуації до шпиталю з машини швидкої допомоги. Про поранення Лінаровича повідомило Держкіно 10 січня. 

«Вітаю, друзі. Я — Дмитро Лінартович, український актор, військовослужбовець десантно-штурмових військ. У Соледарі — 300. Пам’ятайте, що ми — на Богом даній землі. Нас ніколи не зламати. Ми перемагаємо! Слава Україні!» — говорить актор з перев’язаним обличчям під час евакуації.  

Актор Дмитро Лінартович був поранений в боях за Соледар

За інформацією його батька, актора та режисера Костянтина Лінартовича, Дмитро отримав важку контузію та осколкове поранення. Наразі він перебуває на лікуванні.

«Дмитрові зараз важко, але він козак! Молімося, щоб Бог допоміг йому одужати і щоб наша країна звільнилася від московського фашизму! Слава Героям! Дмитро завжди каже: МИ ПЕРЕМОЖЕМО! І так буде, бо з нами Бог!" – згодом написав батько актора Костянтин Лінартович у соцмережі.

Дмитро Лінартович зіграв у таких фільмах, як «Той Хто Пройшов Крізь Вогонь», «Толока», «Гетьман», також є викладачем кафедри кіно- і телемистецтва Навчально-наукового інституту журналістки КНУ ім. Тараса Шевченка.

Дмитро Лінартович
Дмитро Лінартович
Дмитро Лінартович
Дмитро Лінартович із батьком Костянтином Лінартовичем
Дмитро Лінартович
Дмитро Лінартович

Фото: Інстаграм