Оля Фреймут анонсувала нову книгу з етикету

Екстелеведуча і експертка з етикету Оля Фреймут планує видати нову книгу з правил етикету в сучасному світі «Олі Фреймут так не роблять». Анонсуючи друк, Фреймут розмірковує, чи варто в діловій переписці використовувати емоджі, нащо виділяти слова великими літерами, як правильно вийти з непотрібних вам чатів, та чи доречно відповідати короткими «ок». 

Це буде вже шоста книга Ольги, до цього телеведуча видала: «Де їсть і з ким спить Фреймут», «Школа пані Фреймут: Етикет», «Школа пані Фреймут: Про любов», «Кажан Жан», «100 ідей, коли ґаджети відпочивають».

Оля Фреймут
Оля Фреймут

Оля Фреймут пише:

Ми багато спілкуємося в телефоні. Вибиратися на зустрічі, чи писати лист від руки - вимираючі види комунікації. Я зараз дописую книгу "Олі Фреймут так не роблять", сучасний етикет. Ось деякі нотатки.

- Читайте текст перед тим, як відправити. Слово "пісня", якщо не перевірити, може надіслатися без букви "н".

- Емоджі - весело, але не завжди. Переконайтеся, що ви знаєте співрозмовника достатньо добре, перш ніж надсилати йому сердечка та смайлики в окулярах. Людина може подумати, що ви не сприймаєте її серйозно.

- Виділяти слова великими літерами - це як кричати в реальному житті. Для емоційних акцентів існують розділові знаки.

- Що робити, якщо вас долучили до What's up групи, в якій ви нудитеся? Йти без попередження - недобре, хіба якщо це група якихось неврівноважених осіб. Перш ніж покинути чат, попередьте без зайвих виправдовувань. Наприклад так: "З вами було дуже цікаво. Найближчим часом не зможу бути таким активним." І видаляйтеся. Або: "Дякую всім за продуктивне спілкування. До побачення, пишіть, якщо виникнуть запитання." І йдіть .

- Відповідати "Ок" на душевне повідомлення, та навіть не душевне, - грубість. Як і розписувати свої думки мовою Бальзака в телефоні - це як лягати спати в туфлях: гарно, але не на часі.